Zprávy

Fotbalový areál na Pasekách už nese jméno Jaroslava Švacha

Nové jméno fotbalového areálu, které na popud Marka Nováka schválili zlínští zastupitelé, se tak stalo ještě před Vánocemi realitou.

Poslanec a místopředseda klubu SK Paseky 1931 Marek Novák oznámil úmysl pojmenovat pasecké fotbalové hřiště na počest fotbalisty, který za Zlín odehrál 180 ligových zápasů a vstřelil šestnáct branek, krátce po Švachově smrti na konci letošního května.

„V šatně našeho klubu a v našich srdcích zůstane navždy prázdné místo naplněné vzpomínkami na nenahraditelného kamaráda. Budou na něj navždy vzpomínat kolegové z klubu, spoluhráči, žáci, fanoušci, sportovci a široká veřejnost. Navazovat na jeho obětavou práci s mládeží bude pro jeho nástupce velká výzva. Svým svěřencům a kolegům byl oporou, inspirací i vzorem,“ prohlásil Novák.

Aby mohl svoji myšlenku dotáhnout do konce, musel nejprve za rodinou, zda s přejmenováním areálu souhlasí. Pro schválení však potřeboval také podporu zlínského primátora i městských radních i Názvoslovná komise Českého úřadu zeměměřického a katastrálního. Nakonec všechno klaplo ještě před vánočními svátky. V novém roce už budou pasečtí fotbalisté navštěvovat Švachův areál. „Jarda byl hlavně kamarád a vzor. Tohle bude takový jeho odkaz a motivace pro mládež,“ doufá Novák.

Přidáno: 23. 12. 2020

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.