Zprávy

Interpelace ministra kvůli přepravě osob se sníženou schopností pohybu

Železniční přeprava osob se sníženou schopností pohybu je tématem, kterým se poslanec Marek Novák intenzivně zabýval již před časem. Přes řadu podnětů se nic zásadního nezlepšilo. Proto v této věci interpeloval ministra dopravy.

V interpelaci směřované ministru dopravy Vladimíru Kremlíkovi žádá o sdělení či vytvoření strategie řešení této problematiky ze strany ministerstva i jím řízených organizací. Jde především o to zlepšit podmínky cestování pro tyto osoby na železnici.
„Sice existuje jakási metodika, ta však bohužel dopravce nedonutí, aby vycházeli těmto osobám vstříc. Naopak vytvářejí jakési rezervační systémy a naprosto v klidu mohou například vozíčkáře odmítnout. Proto jsem interpelací i v rámci osobní konzultace požádal mistra dopravy Vladimíra Kremlíka, aby se touto věcí zabýval a celkový stav narovnal. V případě, že tato cesta nebude efektivní, budu se inspirovat v USA, kde je přeprava osob se sníženou schopností pohybu zajištěna zákonem. Není přece možné, abychom ve 21. století nebyli schopni zajistit přepravu všem,“ uvedl Marek Novák.

 

Přidáno: 16. 07. 2019

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.