Zprávy

Na zákony od Maláčové jen minimum času na připomínkování

„Celých“ 30 dnů na připomínky včetně vánočních svátků od ministerstva pro všechny dotčené úředníky i pracovníky neziskových organizací. To není mnoho.

Ministerstvo práce a sociálních věcí předložilo 19. a 20. prosince 2019 velmi důležité a obsáhlé návrhy zákonů, které se týkají všech občanů včetně dětí. Krátký a nevhodný termín připomínkování zvedl ze židle nejen Marka Nováka.
„Osobně se všem návrhům z pozice člena výboru pro sociální politiku intenzivně věnuji a snažím se získat co nejvíce námětů a připomínek právě v terénu. Radost mi rozhodně nedělají sdělení typu "je mi moc líto ale nemáme na to čas, nestíháme kvůli načasování na Vánoce..." Jsem připraven, že pokud se nestihnou všechny dotčené subjekty vyjádřit, zapracovat jejich podněty do pozměňovacích návrhů. Jedná se o Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, Návrh zákona o přídavku na bydlení a návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o přídavku na bydlení,“ sdělil svůj postoj Marek Novák.

Přidáno: 23. 01. 2020

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.