Zprávy

Novák: Svou kandidaturou podporuji ANO a své kolegy v krajských volbách

Jsem hrdý na své kořeny ve Zlínském kraji a cítím hlubokou odpovědnost za jeho rozvoj a prosperitu. Proto jdu do letošních krajských voleb a díky za podporu..

Mým cílem je využít své zkušenosti a znalosti z Poslanecké sněmovny k tomu, abych pomohl našemu kraji dosáhnout jeho plného potenciálu.Budu se dál zaměřovat na konkrétní problémy, kterým čelí naši občané tak, abych přinášel reálné a efektivní řešení. Svou kandidaturu beru především jako podporu svým kolegům na předních příčkách,  s nimiž  i dnes jako poslanec řeším problematiku našeho krásného kraje.
Je pro mě velmi důležité podporovat místní ekonomiku a především malé a střední podniky. Budu dále prosazovat iniciativy, které napomohou vytvořeni nových pracovních příležitostí. Pomůžu kraji dále podporovat iniciativy, které zajistí, aby všichni obyvatelé měli přístup k kvalitní zdravotní péči. To zahrnuje zlepšení infrastruktury našich nemocnic a klinik a také podporu lékařů a zdravotnického personálu.Budu aktivně podporovat modernizaci a rozšíření silniční a železniční sítě v našem kraji, aby byla doprava bezpečnější a efektivnější.
V oblasti školství je mým cílem, aby každé dítě mělo přístup k vysoce kvalitnímu vzdělání, které ho připraví na budoucnost. Již nyní se věnuji všem oblastem školství, včetně učňovského, středního a vysokoškolského vzdělání tak, aby vzdělávací programy odpovídaly poptávce trhu v kraji a zároveň rozvíjely potenciál absolventů pro náš kraj. Nedílnou součástí je pro mě také podpora inovací a nových projektů s vysokou přidanou hodnotou.
Neopomenutelná součást je také sociální problematika, kde je třeba reagovat na nové výzvy spojené s demografickým vývojem. Je nutné dále pracovat na zlepšování dostupnosti sociálních služeb ve všech koutech kraje. Nezapomínám ani na podporu rodin, zde vidím potřebu podpory bydlení, ale i služeb pro mladé rodiny, včetně podpory volnočasových aktivit dětí. Podporu sportu beru, i jako předseda malého fotbalového klubu, za důležitý prvek. Je potřeba dále podporovat všechny pohybové aktivity pro všechny generace, protože sport má krásné kouzlo ve směru k prevenci rizikového chování, zdravotní prevenci.
Náš kraj je jedinečný "folklorní stánek" a to je třeba dále udržet a podporovat. Právě folklór nám připomíná naše kořeny, na které jsme právem hrdí. Zaměřím se na systémovou podporu folklorních spolků, abychom si jejich prostřednictvím dále mohli  připomínat naše kořeny.Mým cílem je vytvořit lepší budoucnost pro všechny obyvatele Zlínského kraje, kde se každý bude moci cítit bezpečně, prosperovat a být hrdý na svůj domov.

Váš Mgr. Marek Novák

Přidáno: 30. 07. 2024

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.