Zprávy

Zařízení provozovaná Sociálními službami v Uherském Brodě nadchla

Některá zařízení, která provozují Sociální služby Uherský Brod, si prohlédl poslanec Marek Novák. Jak sám podotkl, očekával tradiční setkání, ale kvalita mnohých služeb ho nadchla.

Sociální služby provozují dům s pečovatelskou službou, sociálně aktivizační služby, denní stacionář pro osoby s postižením a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. „Ve stacionáři mě překvapila úroveň vybavení včetně snoezelen místnosti, kde probíhá multisenzorická stimulace klientů, a samozřejmě vstřícnost personálu.  Na klientech bylo vidět, že jsou nejen spokojení, ale mají i radost a to je nejvíc,“ řekl Marek Novák.

Příjemným překvapením byly také ani ne rok staré prostory a aktivity nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Šrumec Uherský Brod. To se věnuje dětem a mládeži nejen z hlediska využití volného času, ale také realizuje programy primární prevence pro školy. „Za mě osobně jsou výstavní skříní mezi těmito službami. Děti jsou naše budoucnost, i když toto zařízení nenahradí rodinu, může děti motivovat k lepšímu životu. Jsem moc rád, že jsem nakonec přehodnotil program a návštěvě věnoval dvojnásobek času. Mým zatím nesplněným přáním je, aby se na takovou úroveň mohly dostat všechny služby v našem kraji. To samozřejmě záleží i na finančních prostředcích a my se musíme zamyslet na tím, zda není doba přehodnotit způsob financování. Každopádně je fajn vidět takovou kvalitu a tolik lidí s dobrým srdcem,“ uvedl Novák.

 

   

Přidáno: 05. 12. 2019

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.